Mouse Tramstation / Café Het Tramstation
Tel  0622580318
Mail  info@hettramstation.nl
Onderdeel van M. Mister Wustrow Produkties

Dennis Leestraat 15; 4754 BA Stampersgat


Huisinformatie

Op dinsdag 05 mei 2009 hadden wij een afspraak staan voor een bezichtiging voor het huis aan de Dennis Leestraat 15 te Stampersgat. Dit woonhuis is niet zomaar een woonhuis. Het is een huis dat voorheen een café was. Zo heb je aan de linkerkant van het huis (als je ervoor staat) het oude café gedeelte. Aan de rechterkant van het huis, bevinden zich de woonkamer en de keuken. In het voormalige café zat natuurlijk een bar, tafels en stoelen en een pooltafel. Helaas is van dit allen, alleen de bar overgebleven. Wel zit er in de bar nog een hele koelinstallatie en staan er in het kastje achter de bar nog allerlei glazen.

Eerder
Vorig jaar stond dit huis al te koop. Het leek ons een mooi groot huis, maar helaas had het nog als bestemming "café". Ook waren er nog allerlei contracten voor gokkasten en bartaps enz. Daarbij kwam nog eens dat er ook niet duidelijk vermeld was of er nu wel of geen tuin bij was. Wij wilden geen huis zonder tuin (denkend aan een toekomst met kinderen). We besloten daarom niet te reageren op het huis. Er komen nog wel meer leuke huizen voorbij. Zo hebben we een bezichtiging gebracht aan een huis verderop in de straat. Het was een superleuk huis, maar helaas met te weinig mogelijkheden en voor de vele verbouwingen die er gedaan moesten worden, was het de vraagprijs zeker niet waard.

Contact
Op dinsdag 28 april 2009 was dit huis weer opnieuw op funda te vinden. Dit keer stond erbij dat het een woonhuis was, met een grote tuin en nergens stond iets vermeld over bijkomende kosten in verband met allerlei contracten. We besloten daarom om toch op dit huis te reageren en een bezichtiging aan te vragen. Als het niets is, zoals vorige keer, laten we dat gewoon weten en zoeken we verder. De dag erna werd Maurice al gebeld. Helaas had hij geen tijd om op dat moment op te nemen, de rest van de dag bleef de telefoon stil. Vrijdag 1 mei, werd hij weer gebeld. Tijdens dit telefoontje werd er een afspraak gemaakt voor een bezichtiging, namelijk op die dinsdag.

Wel of niet?
Tijdens het rondlopen was aan de vele gezichten te zien dat ze allemaal de mogelijkheden wel zagen. Ze waren allemaal erg enthousiast en na verloop van tijd riep Maurice iedereen bij zich om te vragen wat zij er nu echt van vonden. Was hij de enige die dit wel wilde of waren er mensen die het met hem eens zijn? Na ieders mening gehoord te hebben, riep hij ook zijn vader bij zich. Die is van het bieden en onderhandelen. Wat vond hij ervan? Vond hij het waard en wat moesten we doen? Moesten we nu direct bieden, moesten we wachten en later een bod uitbrengen of moesten we het zomaar laten gaan terwijl iedereen er een goed gevoel over had? Wij zeiden dat we het wel wilden en daarmee wist Ed genoeg. Hij ging naar binnen en bracht een bod uit, waarna de makelaar even naar buiten ging om telefonisch te vragen of de verkoper hiermee akkoord ging.
Na een tijdje kwam hij terug en zei dat als we het verschil deelden, het huis van ons was. Hierop schudde Ed de makelaar zijn hand en daarmee was ons bod dus geaccepteerd. Vervolgens kwamen we bij de gegevens en een afspraak voor het tekenen van een voorlopig koopcontract. Ook werd er verteld dat er dinsdag nog een open huis is. Deze zal gewoon doorgaan, maar wordt er wel bij verteld dat het onder voorbehoud verkocht is.

Hieronder volgen plattegronden en foto's die op de fotopagina van funda te vinden waren.

Plattegrond begane grond

De plattegrond hiernaast spreekt voor zich. Er zijn alleen een aantal dingen die niet kloppen hierop. Zo begint het met de keuken. Vanuit de keuken is er nog een achterdeur naar de tuin. Deze is hierop niet te zien. In plaats daarvan staat een hoekkeukenblok getekend. Deze hoekkeuken is er niet. Wel is er een soort tafel met daarin een wasbakje. De foto die verder beneden volgt van een keuken is duidelijk niet die keuken. De afgebeelde keuken is de vinden in de bijkeuken, vanuit de deurpost genomen.
Ook de berging is niet echt een berging meer. Dit is in gebruik genomen als garderobehal. Ondertussen is dit een soort van gesloopt, en zal dit dus in gebruik genomen gaan worden als een hal. De muren die rond de berging staan kloppen niet helemaal.
De dubbele toilet is een beetje oneerlijk verdeeld. Zo zijn er twee urinoirs voor de mannen, en daarbij nog een zittoilet. De vrouwen hebben maar 1 toilet.
Misschien wordt het nu voor de mannen duidelijk waarom de wachtrij bij de vrouwen altijd zo lang is volgens hen! Haha.


Plattegrond eerste verdieping
Zoals op de plattegrond te zien is, beschikt dit huis over vier slaapkamers. De slaapkamers lijken best groot. Ze zijn het ook, enige nadeel is dat er aan de voorkant van het huis een schuin dak zit. Dit zit aan de achterkant ook wel, maar begint hoger. De slaapkamers aan de voorkant worden hierdoor kleiner, maar blijven best groot. Ook bleek tijdens de bezichtiging dat er in de twee hoekkamers aan de voorkant al voorbereidingen zijn voor dakkapellen, wat het in de loop der tijd makkelijker maakt om er een paar te plaatsen. De badkamer is ook erg groot. Er zitten nu twee wasbakken en een bad in, meer niet. Het bad is duidelijk aan vervanging toe, zo eigenlijk de hele badkamer. Naast de trap is een klein hokje te zien met twee schuifdeuren. Deze deuren zitten er niet meer. Het is nu aan de kant van de vierkante slaapkamer gewoon open. Daarbij is er de aansluiting voor wasmachine/droger. tussen de wasruimte en de zijslaapkamer is er nog een open ruimte, waar een soort kledingkast is gemaakt, de kledinghaakjes hingen er al.

Cafégedeelte
Tijdens de bezichtiging zag dit er dus een stuk minder goed uit dan op de foto. Alle leuke tramversieringen waren weg, de tafels, stoelen en lampen waren weg. De vloerbedekking was eruit, waardoor het er natuurlijk ook een stuk minder mooi uitziet. Toch als je goed rondkeek, waren de mogelijkheden te zien.

Woonkamer & keuken
Zoals op deze foto's goed te zien is, zijn ook deze kamers 'flink' aan verbouwing toe. Vooral de keuken, zonder koelkast, gasfornuis, enz.
De woonkamer heeft een aansluiting voor een gashaard, dus een leuke sierkachel/open haard kan er ook ingemaakt worden.